سخنرانی یاد امام زمان علیه السلام در ایام کرونایی – سخنرانی نیمه شعبان

سخنرانی یاد امام زمان علیه السلام رمز واژه ی تبلیغ در روزهای آمیخته با کرونا

به نام خدا و با یاد پدری که سال‌هاست در همین نزدیکی‌ ست.
سخنران محترم، در مقاله سخنرانی یاد امام زمان علیه السلام چهار فصل وجود دارد، در هر فصل، بخش ۱ مخصوص مستمعین است و برای اجرای شما نگارش شده است (متن و محتوا)، و بخش ۲ توصیه هایی است برای خود شما، که نیازی به انتقال دادن به مستمعین ندارد!

فصل اول سخنرانی یاد امام زمان علیه السلام – خوشامدگویی

بخش 1 – متن و محتوا

عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت مهمانانِ مجازی و خاصّ تولد “خاص ترین” شخص عالم، شاید با خودتان بگویید: چرا گفتم خاص ترین شخص عالم؟ یکى از دلایل اش میتواند این باشد که ایشان فردی هستند که همه مکاتب دینی وغیر دینی آرمانشان را، که فراگیر شدن عدالت در سطح جهان است را قبول دارند. مخصوصا در این روزهای آمیخته با کرونا، همه کره خاکی، منتظر یک نجات دهنده هستند. امیدوارم که امروز در کنار هم لحظات خوبی داشته باشیم. راستی، عیدتان خیلی مبارک!

بخش 2- مهارت و علم (مخصوص سخنران)

سلام! امیدواریم حالتان به برکت نگاه مولایمان صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، خوب باشد. شکر که قرار است کنارهم، قدمی برداریم برای از غربت در آوردن امام زمانمان علیه السلام، قرار است امروز، با هم کار خیلی مهمی را انجام دهیم! با “رمز واژه ی تبلیغ ” شروع می کنیم

برای تاثیر گذاری بیشتر: “قبل از هر اجرا”

استغفار برای خودمان به نیابت از حضرت عجل الله تعالی فرجه را انجام دهیم
استغفار برای مخاطبین به نیابت از حضرت عجل الله تعالی فرجه را جهت تاثیر گذاربودن کلاممان فراموش نکنیم
هدیه ی “صدقه” و یک دعا به نیابت از خود و مخاطب و تقدیم آن به حضرت عجل الله تعالی فرجه
یاری خواستن از حضرت برای تبلیغی موثر که اثرش تا دامنه ی قیامت برای مخاطب تداوم داشته باشد و تمنای قبلی برای اینکه منتخب امام زمان عجل الله تعالی فرجه برای تبلیغ باشیم و مبادا روزی کسی را جایگزین ما کنند.

توجه‌ تان را  به این آیه جلب میکنم:

هَا أَنْتُمْ هَٰؤُلَاءِ تُدْعَوْنَ لِتُنْفِقُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَمِنْکُمْ مَنْ یَبْخَلُ ۖ وَمَنْ یَبْخَلْ فَإِنَّمَا یَبْخَلُ عَنْ نَفْسِهِ ۚ وَاللَّهُ الْغَنِیُّ وَأَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ ۚ وَإِنْ تَتَوَلَّوْا یَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَیْرَکُمْ ثُمَّ لَا یَکُونُوا أَمْثَالَکُمْ ( آیه ٣٨ سوره محمد)

و این دعا را با هم زمزمه می کنیم:

وَ اجْعَلْنا مِمَّنْ تَنْتَصرُ بِهِ لِدینِکَ وَ تُعِزُّ بِهِ نَصْرَ وَلِیّکَ وَ لا تَسْتَبْدِلْ بِنا غَیْرَنا فَانَّ اسْتِبْدالَکَ بِنا غَیْرَنا عَلَیْکَ یَسیرٌ وَ هُوَ عَلَیْنا عَسیرٌ

دوستان عزیز!

با اینکه این روزها جشن ها مجازی برگزار می‌شوند، اما ممکن است ارتباط کلامی یا نوشتاری، با مخاطب برقرار شود لطفا: همیشه  حواسمان به مخاطب و جمله هایشان باشد.
اول: وقتی صحبتی میکنند، آنها را تمجید کنیم. مثلا عجب نکته ی خوبی فرمودید
دوم: اگر کلامی گفتند که خوب و متفاوت و صحیح بود حتما اشاره کنید که: “از شما یاد گرفتم”
سوم: یک دفتر و خودکار همراهتان باشد برای یادداشت برداری احتمالی از صحبت های مخاطبین! تاثیرش فوق العاده است
چهارم: استفاده از جمله ی مخاطب به صورت هوشمندانه، مثلا: همان طور که دوستمان فرمودند!! فقط حواسمان باشد بحث از دست ما خارج نشود

“نگاه امیرالمومنین علی علیه السلام بر لحظاتتون جاودانه”


فصل دوم سخنرانی یاد امام زمان علیه السلام – ارتباط موثر

بخش ۱ – متن و محتوا:

این روزها که آمیخته شده است با فکر بیماری کرونا، شوق بیشتری در ما ایجاد شده تا سر سجاده‌ی دعا و نماز برویم و گفتگو کنیم با خدای مهربان شاید هم فرصتی باشد تا عمیق‌تر به انجام این دستورات الهی فکر کنیم… وقتی به نماز فکر می‌کنم، همه‌ ی نمازها؛ واجب و مستحب! یک نکته‌ ی طلایی دارند، یه وجه اشتراک بینظیر! آیا متوجه شدین؟ «سوره‌ی حمد» اصلا انگار خداوند به این سوره یک نگاه دیگری دارد!

دوست دارد بنده‌اش با این سوره با او صحبت کند! می‌گوید این انتخاب من است از بین ۱۱۴ سوره قرآن، آن را برایت واجب کردم و تو برای سوره بعد، هر کدام را می‌خواهی انتخاب کن! در نماز دو رکعتی، چهار رکعتی، یک رکعتی! واجب، مستحب، صبح، شب! گویی خدا می‌گوید: بنده‌ ی من! حمد گویان به سمت من بیا…

در خلال همین افکارم یاد یک بخشی از تاریخ گذشته می‌افتم تاریخ همیشه برای من درس آموز بوده! روزگاری، انسان هایی در تاریخ، دچار عذاب و مشقت شدند و مجبور شدند که کار های سختی را انجام دهند و برای اربابانشان ساختمان هایی عظیم می ساختند. بزرگ ارباب شان فرعون بوده و روزگار را به ایشان بسیار سخت گرفته بود.

بعد از سالیان سال کار و زحمت و مشقت و بندگی خودشان و بردگی و کنیزی زنان شان و کشتار فرزندانشان دیگر سختی برایشان به اوج خود رسید، و همه حیران و سرگردان شدند، عالمی در میان‌شان بود که برایشان از اخلاق می‌گفت از خوبی ها می‌گفت و از امید سخن می‌گفت و مردم درمانده و بیچاره از ظلم اربابانشان با حرف‌های آرامش بخش این مرد آرام می‌گرفتند، یک بار مانند بارهای دیگر در کنار او جمع شدند.

آن مرد پیر مهربان آن‌ها را به بیابان برد به جایی دور از غوغای شهر و در دل‌شان بذر امید کاشت و دعا کردند و او گفت، خداى تعالى به او وحى کرده است که پس از گذشت چهل سال دیگر گشایش را برایشان خواهد رسانید، همگى گفتند: «الحمد للَّه» و خدا را سپاس گفتند و گریستند.

خداى متعال دوباره به آن عالم خوش سخن وحى فرمود که به مردم بگو به خاطر حمد و ستایشی که بر زبان جارى کردید گشایش کارتان را ده سال زود تر قرار دادم دادم. مردم خوشحال شدند و گفتند: کلّ نعمه فمن اللَّه «هر نعمتى از جانب خداوند است»، و باز از شوق گریستند و همدیگر را در آغوش گرفتند. باز وحى آمد که به آنها بگو آن را بیست سال کاهش دادم، و مردم باز شکر کردند و دعا گفتند و باز و باز حمد الهی جاری شد تا…

خداوند وحى کرد که به ایشان بگو: از جاى خود حرکت نکنید که اذن فرج و گشایش شما را همینک دادم… (۱) بله، آن مردمان بعد از سالیانی طولانی عذاب کشیدن در یک روز روی خوش گشایش را دیدند، و چشم شان به جمال حضرت موسی -نجات بخششان- روشن شد.

این زمانی بود که چشم دل‌شان به روی نعمت‌های خدا باز شد و نعمت‌های خدا را دیدند و بیان کردند و بابتش از خداوند تشکر کردند!

به این کار یا رفتار، می‌گویند حمد کردن، «ستایش» کردن! گفتند: «الحمدلله» این ستایش را که از بالاترین مصادیق ستایش خداست انجام دادند. و بعد اقرار کردند که، هر نعمتی از جانب خداست و خداوند است که خیر را جاری می‌کند و بدی را دور می‌سازد…

یکی از مهمترین نقاط قوت و هم‌چنین یکی از دلایل استجابت دعای دسته جمعی‌شان همین «ستایش کردن» خداوند است و تشکر کردن از او بابت نعمت هایی بر آنها ارزانی داشته است …(۲) خداوند مهربان، لحظه به لحظه بر بندگانش لطف و مهر جاری می‌کند، و این کم لطفی ماست که این همه لطف را نبینیم! حتی در خلال نزول بلا!

یک بلا هست و هزاران نعمت! یک خواهشی از شما دارم، همین الان، چند لحظه ای فکر کنید، و ببینید که در همین روزهای خاص مملو از بیماری کرونا، با همه سختی‌هایش، چه نعمت هایی دارید؟ فکر کنید که همچنان، لحظه به لحظه، خداوند چه لطف هایی به شما می‌کند؟

(سخنران چند لحظه فرصت دهد)

من هم همراه شما، فکر کردم! خداوندا، این لحظه که همه دور هم، با سلامتی جمع شدیم، لطف توست! خدایا عشقی که در دلمان به امام زمان عجل الله تعالی فرجه داریم، و این محبت ما را دور هم جمع کرده، محبت توست! وجود نعمت اینترنت، و پیشرفت های علمی، که امکان برقراری ارتباط بین ما و عزیزانمان را فراهم کرده، کار خودت هست!

لیوان آبی که به راحتی می‌نوشیم، نگاه توست! هوایی که به راحتی تنفس می‌کنیم، مهر توست! این‌که به راحتی، می‌توانیم در خانه بمانیم، و با امنیت و آرامش زندگی کنیم، همه و همه الطاف دائمی خودت هست. و هزاران نعمت ناگفته نیز هست، که همه فقط کار توست و الحمدلله و الحمدلله و الحمدلله و این بود یکی از  رموز موفقیت دعای دسته جمعی!

یاد مضمون زیبایی از کلام مولا و اماممان حضرت موسی بن جعفر علیه السلام افتادم که فرمودند: هر که پیش از ستایش بر خدا و صلوات بر پیغمبر صلی الله علیه و اله و سلم دعا کند،مثل جنگجویی است، که بدون زه، کمان کشد، یا بدون باروت با تفنگ تیر پرتاب کند. (۴)

اصلا انگار ادب دعا و درخواست، در ستایش قبل از شروع دعا، نهفته است، و این را از دعاهایی می‌آموزیم که از امامان معصوممان به ما رسیده، همانند: دعای ندبه، جامعه کبیره و خیلی دعاهای دیگر، که یا با ستایش پروردگار شروع می‌شوند یا تماما ستایش اند…


فصل سوم سخنرانی یاد امام زمان علیه السلام: تعمیم همگانی ستایش

بخش ۱: _ متن و محتوا

ستایش، این اکسیر ناب بندگی و دعا، میتواند در این روزهای کرونایی، و قرنطینه‌ ی خانگی، روابط خانوادگی‌ مان را هم بهبود بخشد و اصلاح کند، و کار ساز باشد! فقط کافی‌ست، اگر همسرم زحمتی می‌کشد، قدر شناسی‌ ام را بیان کنم، مثلا؛ این روزها خیلی برای ما زحمت می‌کشی، من می‌بینم که از صبح تا شب در تلاش هستی، تا کارهای اعضای خانواده را به بهترین شکل ممکن سامان دهی…

یا به فرزندانم بگویم؛ عالی‌ست که ماندن در خانه را تحمل می‌کنید، و در کارهای خانه کمکم می‌کنید، با خواهر یا برادر کوچک‌ترتان بازی می‌کنید… من تمام کارهای خوبتان را می‌بینم…

ستایش، بالاترین درجه‌ی شکر و تشکر است، پس شایسته است که این روزها، حتی اگر پدر و مادرمان از ما دور هستند، گوشی تلفن را برداریم، و شروع کنیم به ستایش کردن‌شان، تشکر کنیم از همه جزئییات زیبا و مثبت زندگی‌مان، تشکر کنیم، … مثلا؛ به مادرمان بگوییم، صبر کردن در سختی را از تو آموختم، و سکوت را در هنگام خشم و پس از آن، حل مسئله را با بهترین تدبیر…  یا مثلا بگوییم؛ پدر عزیزم، تلاش شما، برای خدمتگزاری به امام زمان عجل الله تعالی فرجه، در هر موقعیتی، همیشه برایم الگویی بی نظیر  بوده!

فصل چهارم سخنرانی یاد امام زمان علیه السلام – شاه کلید؛ ارتباط با امام عصر عجل الله تعالی فرجه

بخش ۱ – متن و محتوا:

علت جمع شدن ما، دور هم، در این روز زیبا و شاد، بزرگداشت سالروز به دنیا امدن بهترین نعمت خداست، نعمتی که خداوند، او را نجات دهنده‌ای برای این کره خاکی قرار داده…

پس قبل از هر کار، خداوند را بابت این نعمت بیکرانش، ستایش می‌کنیم، «الحمدلله» می‌گوییم و اقرار می‌کنیم که هر نعمتی از جانب خداست، و می‌گوییم: خدایا، با نعمت وجود امام زمان عج، تمام خوبی‌ها را بر ما تمام کردی! امامی برای‌مان قرار دادی که؛  نجات بخش کل انسان‌هاست، پناه محکم است، پدری مهربان است و دلسوزتر از مادر است، نسبت به فرزند شیرخوارش… در او قدرتی قرار دادی که ما را یاری کند، به انجام انواع کار خیر… الحمدلله… خدایا! از تو می خواهیم، ظهور این نجات بخش جهان را، سریع‌تر برسانی، که جهانی تشنه‌ی روشن شدن است

وَأَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّهَا (ایه ۶۹ سوره زمر)

و در اخر، لحظه‌ ای گفتگو انجام دهیم با خود آن بزرگوار، چرا که به لطف خداوند، برای برقراری ارتباط و گفتگو با صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه، فقط کافی‌ست که قلبا متوجه ایشان بشویم و لب هایمان را حرکت دهیم و گفتگو کنیم.

حال می‌گوییم: پدر مهربان‌ ما؛ از ستایش گفتیم و آثارش، کمک کن بتوانیم آنگونه که شایسته است ستایش خداوند را به جا آوریم و همچنین ستایش عزیزانمان را، حتما به عنایت شما، ترمیم خواهد شد، روابط زخم خرده مان… در این راه کمک‌مان کنید، که شما توانمند ترین هستید؛ به ترمیم کردن روابط و ارتقاء آن…

یا صاحب الزمان، زمان هایی هست که نمی توانیم آن گونه که شایسته است، عزیزانمان را ستایش کنیم؛ زمان تنبلی، زمان حسادت، زمان غرور… رسیدن به چنین زمان هایی را برایمان کم کنید و فرصت دهید برای انجام هرچه بهتر ستایش…

ای امام خوبی ها، عمری‌ ست دلمان به حضورتان خوش است، به دستی که در دل شب، برای دعا کردنمان بالا می‌رود، به پناه بودنتان، آن هم پناهی محکم! به پدر بودنتان، به صاحب زمان بودنتان…

در این زمانه هم، امیدی جز لطف خدا و نگاه پدرانه شما نداریم، دعا می‌کنیم تا زودتر، ظهورتان را ببینیم، نجات جهان را و باز هم چشم امیدمان به آمینی است که پس از دعا هایمان می‌گویید…

اللهم عجل لولیک الفرج


بخش 2- مهارت و علم (فقط مخصوص سخنران):

دوستان عزیز! تمام بخش ها باید مقدمه ی بخش ارتباط مخاطب با امام عصر عجل الله تعالی فرجه باشه.

منبع

عَلِیُّ بْنُ إِبْرَاهِیمَ عَنْ أَبِیهِ عَنْ عُثْمَانَ بْنِ عِیسَی عَمَّنْ حَدَّثَهُ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: قُلْتُ آیَتَانِ فِی کِتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَطْلُبُهُمَا فَلَا أَجِدُهُمَا قَالَ وَ مَا هُمَا قُلْتُ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ فَنَدْعُوهُ وَ لَا نَرَی إِجَابَهً قَالَ أَ فَتَرَی اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَخْلَفَ وَعْدَهُ قُلْتُ لَا قَالَ فَمِمَّ

ذَلِکَ قُلْتُ لَا أَدْرِی قَالَ لَکِنِّی أُخْبِرُکَ مَنْ أَطَاعَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فِیمَا أَمَرَهُ ثُمَّ دَعَاهُ مِنْ جِهَهِ الدُّعَاءِ أَجَابَهُ قُلْتُ وَ مَا جِهَهِ الدُّعَاءِ قَالَ- تَبْدَأُ فَتَحْمَدُ اللَّهَ وَ تَذْکُرُ نِعَمَهُ عِنْدَکَ ثُمَّ تَشْکُرُهُ ثُمَّ تُصَلِّی عَلَی النَّبِیِّ ص ثُمَّ تَذْکُرُ ذُنُوبَکَ فَتُقِرُّ بِهَا ثُمَّ تَسْتَعِیذُ مِنْهَا فَهَذَا جِهَهُ الدُّعَاءِ ثُمَّ قَالَ وَ مَا الْآیَهُ الْأُخْرَی قُلْتُ

قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- وَ ما أَنْفَقْتُمْ مِنْ شَیْ ءٍ فَهُوَ یُخْلِفُهُ وَ هُوَ خَیْرُ الرَّازِقِینَ وَ إِنِّی أُنْفِقُ وَ لَا أَرَی خَلَفاً قَالَ أَ فَتَرَی اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَخْلَفَ وَعْدَهُ قُلْتُ لَا قَالَ فَمِمَّ ذَلِکَ قُلْتُ لَا أَدْرِی قَالَ لَوْ أَنَّ أَحَدَکُمُ اکْتَسَبَ الْمَالَ مِنْ حِلِّهِ وَ أَنْفَقَهُ فِی حِلِّهِ لَمْ یُنْفِقْ دِرْهَماً إِلَّا أُخْلِفَ عَلَیه. کمال الدین و تمام النعمه، جلد یک ، صفحه ۱۴۶ /۱۴۷و کافی، ج ۲، کتاب الدعا، باب ثنا قبل الدعا،ح 8

راوی می گوید: خدمت امام صادق علیه السلام عرض کردم: در قرآن کریم معنای دو آیه را جستجو می‌کنم اما آنها را نمی‌یابم. حضرت پرسید: کدام دو آیه؟ عرض کردم: آیه «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لکُمْ»، خداوند را می‌خوانیم اما هیچ اجابتی نمی‌یابیم. امام فرمود: آیا گمان می‌کنی به وعده خویش وفا نمی‌کند؟ عرض کردم: خیر! امام پرسید: پس مسئله چیست؟

عرض کردم: نمی‌دانم. آن حضرت فرمود: ولی من به تو می‌گویم. هر کس از خداوند در آن چه از طریق و شیوه دعا به او امر کرده است اطاعت کند، پروردگار دعایش را مستجاب خواهد کرد. عرض کردم: شیوه دعا چیست؟

امام فرمود: با حمد و ستایش خداوند شروع کن و نعمت‌هایی را که به تو داده ذکر کرده و سپس از او سپاسگزاری کن و بر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم درود فرست و گناهانت را ذکر کرده و به آنها اعتراف کن. سپس از آنها به خدا پناه ببر! این همان شیوه دعاست! ( کافی، ج ۲، ص ۳۵۲، ص ۸.)

و قوله: وَ لَوْ یُؤاخِذُ اللَّهُ النَّاسَ بِظُلْمِهِمْ أی عند معصیتهم و ظلمهم ما تَرَکَ عَلَیْها مِنْ دَابَّهٍ وَ لکِنْ یُؤَخِّرُهُمْ إِلى أَجَلٍ مُسَمًّى- فَإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ لا یَسْتَأْخِرُونَ ساعَهً وَ لا یَسْتَقْدِمُونَ تحف العقول، ترجمه جعفری، ص ۳۷۹ تحف العقول، باب امام کاظم علیه السلام، بخش حکمت‌/و آیه 61 نحل


دسترسی سریع و آسان به راهکار و محتوا برای مناسبت‌های نیمه شعبان، غدیر، محرم و فاطمیه
برای مطالعه و مشاهده مطالب خدمتگزاران میتوانید به فهرست مطالب در زیر مراجعه نمایید.

فهرست مطالب محرم فهرست مطالب فاطمیه فهرست مطالب نیمه‌شعبان فهرست مطالب غدیر کتابخانه خدمتگزاران
انواع کتیبه غدیر
انواع استیکر پشت شیشه خودرو
اسپند دودکن
انواع جادستمال کاغذی
انواع مگنت یخچالی مذهبی
انواع استکان مذهبی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا